Scheiden

p

Het belang van kinderen is dat twee ouders hun ouderschap (kunnen) blijven uitoefenen.

Als je gaat scheiden, blijf je samen de ouders van je kinderen, voor de meeste kinderen is het heel naar als hun ouders gaan scheiden. Daarom is het van belang om dit toch niet makkelijke proces, zo goed mogelijk te doorlopen.

Op de verschillende pagina’s op deze website vind je achtergrondinformatie voor kinderen, jongeren, ouders en professionals. Er is ook een pagina met leesboeken met onderwerp scheiden; verdeeld op leeftijden van kinderen/jongeren.

Mocht u er niet uitkomen, vindt u het antwoord niet op uw vraag of wilt u gerichte informatie, dan kunt u een email sturen naar; cjgpurmerend@ggdzw.nl  t.a.v. de CJG coördinator.

Ouders

Uit elkaar gaan doet pijn en is zwaar.
Het is extra moeilijk als er kinderen zijn, je bent ongelukkig, vraagt je af hoe het verder moet en hoe jullie het gaan regelen voor de kinderen. Kortom: er komt veel op je af als je nadenkt over een scheiding.
Lees meer

Kinderen / jongeren

Heb je net gehoord dat je ouders gaan scheiden? Zijn je ouders al een tijdje gescheiden? Of zijn ze al heel lang uit elkaar?

Als je ouders uit elkaar gaan, is dat niet leuk. Je leven staat op zijn kop en alles is anders dan voor de scheiding. Als je ouders uit elkaar gaan, kun je je heel verdrietig voelen. Heel vaak weet je niet eens wat je voelt of denkt. Je weet alleen dat het niet fijn is.
Lees meer

Professionals

Heb je net gehoord van een leerling dat zijn ouders gaan scheiden? Heb je op het kinderdagverblijf contact met ouders die al een tijdje gescheiden zijn? Heb je vragen hoe je kinderen en ouders kan ondersteunen bij een scheiding? Welk aanbod is er voor kinderen rondom scheiding? Welk aanbod is er voor ouders rondom scheiding? Lees meer

Boeken over scheiden

In de bijlage kunt u boeken over scheiden vinden.

/download/3264-boeken-over-scheiden.docx

Hulp nodig of vragen?