Jeugdgezondheidszorg op school

kids

Ook als je kind op de basisschool of op de middelbare school zit, blijft de Jeugdgezondheidszorg van de GGD met jou en je kind verbonden.

Basisschool

Tijdens de basisschoolperiode nodigen we je zoon of dochter uit voor een gezondheidsonderzoek. De logopedist en de doktersassistente komen op school voor een spraak-taal onderzoek, gewicht/lengte meting en gehoor- en ogentest.
Je kunt ook zelf een afspraak maken voor een gesprek of onderzoek. Bijvoorbeeld als je vragen hebt over de ontwikkeling of lichamelijke en/of geestelijke gezondheid van je kind, voor onderzoek of een gesprek.

Middelbare school

Op de middelbare school nodigen we alle leerlingen uit om een digitale vragenlijst in te vullen. Alleen de jeugdarts en jeugdverpleegkundige van de school kunnen de gegevens van jouw kind bekijken. Vervolgens bieden zij je zoon of dochter advies, hulp of ondersteuning als dat nodig is. Daarnaast gebruiken wij gegevens uit het onderzoek (anoniem) om advies te geven aan scholen en de gemeente.
De jeugdarts of jeugdverpleegkundige geeft voorlichting en ondersteunt en adviseert jouw kind bij problemen en vragen. Je bent als ouders eigenlijk niet aanwezig bij het onderzoek of het gesprek. Natuurlijk nemen we wel direct contact met je op als dat nodig blijkt te zijn.

Lees meer

Hulp nodig of vragen?